Ons 7-stappen plan bij autoschade!

Vanaf het eerste moment dat u bij ons binnenstapt, merkt u dat wij schadeherstel professioneel aanpakken. Mede daarom zijn wij al jaren een gecertificeerd Focwa bedrijf (volgens de hoogste normen in schadeherstel) en zijn we aangesloten bij praktisch alle verzekeringsmaatschappijen. Dat betekent: kwalitatieve reparaties zonder rompslomp voor u. 

Bij autoschade gaan wij zorgvuldig te werk volgens onderstaand 7-stappenplan. Wilt u meer informatie over onze werkwijze?
Kom langs bij onze werkplaats in Born of bel voor professioneel herstel: 046 – 449 2929

1. Autoschade melden

Wanneer u binnenkomt bij ons, neemt onze baliemedewerker alle gegevens over de schade op, welke worden vastgelegd in een dossier, samen met uw persoonsgegevens. Vervolgens zorgt hij dat er tijdens het schadeherstel een eventuele vervangende auto voor u klaar staat.

Natuurlijk kunt u ook van te voren foto’s en gegevens doormailen waarna wij met u contact zullen opnemen.

2. De schade vaststellen

Op de expertise afdeling beoordelen we de autoschade. We noteren alles wat we vaststellen en maken foto’s, die we toevoegen aan het dossier. Soms is het nodig dat we alvast enkele onderdelen demonteren, om een duidelijk schadebeeld te verkrijgen. Zo zien we niets over het hoofd en weten we precies wat we moeten herstellen.

3. Calculatie van herstelkosten

De calculatie wordt gemaakt via Audatex. Deze calculatie wordt samen met de gemaakte foto’s naar uw verzekeringsmaatschappij verstuurd. Door het vertrouwen dat de verzekeringsmaatschappijen in ons stellen, mogen wij in de meeste gevallen al met de reparatie beginnen nog voordat de schade-expert uw auto heeft beoordeeld.

4. Demontage en schadeherstel

Nu mogen we met het herstelwerk beginnen: de onderdelen die vervangen moeten worden, demonteren we in de werkplaats. Waar mogelijk herstellen we beschadigde onderdelen die vervormd zijn met behulp van de meest moderne technieken en geavanceerde apparatuur.

5. Voorbewerking

Zit alles weer op zijn plek, dan kan de auto door naar de voorbewerking. Hier zorgen we dat alle oneffenheden worden weggewerkt en maken we alle herstelde en te vernieuwen onderdelen spuit klaar.

6. Spuiten

In de volgende fase wordt de lak gemengd door een computergestuurd systeem waarmee wij in staat zijn alle voorkomende kleuren te mengen. De auto gaat vervolgens naar de spuitcabine en wordt volgens fabrieksnormen voorzien van een watergedragen laksysteem.

7. Aflevering van uw herstelde auto

Tenslotte worden alle onderdelen gemonteerd, computersystemen uitgelezen op mogelijke storingen en wordt de auto gewassen en zonodig gepoetst. Pas na een uitgebreide kwaliteitscontrole wordt het voertuig met 4 jaar Focwa-garantie aan u afgeleverd.